سیستان و بلوچستان به نوعی ناشناخته ترین استان ایران می باشد، سرزمینی پهناور در جنوب شرقی ایران. در سواحل شمالی دریای مکران(عمان) که تا قبل از حضور البرزیست در این استان، به دلیل اتفاق های امنیتی که در سالهای دور در این ناحیه رخ داده اند و همچنین کم لطفی رسانهها، کمتر گردشگر و مستندسازی فعالیت قابل توجهی در آن انجام داده بود.
استان سیستان و بلوچستان دومین استان پهناور ایران بعد از کرمان است که با کشور های افغانستان و پاکستان دارای مرز زمینی ست و همچنین به واسطه دریای مکران و سواحل کنارک و چابهار به آبهای آزاد و اقیانوس هند متصل است. جنوب شرقی ترین نقطه ایران یعنی خلیج گواتر در این استان واقع شده همچنین شرقی ترین نقطه خاک ایران، روستای کوهک، که علت نام گذاری این برنامه نیز می باشد به عنوان اولین جایی که خورشید در ایران در آن طلوع میکند.
این استان تنوع و پراکندگی فراوانی در زمینه دارای هایی طبیعی دارد از کوهستان و کویر گرفته تا جلگه و باغ میوه های استوایی و سواحل بکر و نادیده و همچنین حیات وحش منحصر بفرد خود همچون تمساح پوزه کوتاه آسیایی، از طرفی قله تفتان به عنوان دومین آتشفشان نیمه فعال ایران پس از دماوند در این استان قرار دارد.
سفر تولید این برنامه مستند پس از ماهها تحقیق و پژوهش و برنامه ریزی مسیر سفر در نهایت در زمستان 1396 آغاز شد. تیم مستندسازی البرزیست در سفری 62 روزه در تمام استان ار شمال تا جنوب و شرق تا غرب آن موفق به ثبت، معرفی و نمایش بیش از نود درصد از جاذبه های شاخص طبیعی این استان آن هم برای اولین بار در قالب مستندهای اورلندینگ Overlanding در تلویزیون ملی ایران شد.
این برنامه با نام مستند "دروازه خورشید" زمستان 1397 در قالب 17 قسمت حدودا 50 دقیقه ای از شبکه مستند سیما به پخش رسید و به دلیل جذابیت و نوع روایتگری منحصر به فرد آن چندین مرحله از شبکه های پر بازدید تلویزیون ایران به نمایش در آمد.